Thursday, August 19, 2010

SUP CENDAWAN CAMPR KAILAN

Bahan-Bahan:
Bawang putih-
Halia- ditumbuk
cili api-
cendawan
kailan besar
garam
lada putih
minyak
Air
Cara:
tumis bawang putih,halia & cili api yang telah ditumbuk sampai naik bau, masukkan air mengikut sukatan periuk (3 cawan air). Tunggu hingga menggelegak.
Setelah mendidih/menggelegak masukkan garam, sedikit white pepper & cendawan.
tutup api. Sementara itu, kailan jgn dipotong tetapi patahkan satu2 mengikut turutan. kailan hanya dimasukkan apabila sedia untuk makan tengahari @ mkn malam.
Cadangan Hidangan:
Panaskan kembali sup tadi untuk masak kailan kerana kailan terlalu lembut sekiranya masak awal & tidak segar hanya perlu masak ketika ingin menghidang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails