Wednesday, April 7, 2010

KUIH BAKAR JAGUNG



Bahan-bahan:
1.5 cwn/125gm tepung gandum
3/4 cwn/115gm gula pasir
1 kotak santan -200ml
3/4 cwn/100ml air
2 biji telur
1 cwn/150gm krim jagung (cream style corn)
1 sudu besar butter(Golden churn)
1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh pewarna kuning



-Tepung gandum, gula pasir, minyak sapi, air dan santan - masukkan di dalam mangkuk dan gaul sehinga sebati

-Masukkan pula krim jagung, telur, pewarna kuning, garam dan
gaul lagi

-Panaskan acuan dengan sedikit minyak jagung(1sudu kcl dlm acuan) di dalam oven selama 5 minit kemudian keluarkan acuan dan tuangkan adunan

Bakar pada suhu 180c-200C selama 25 min atau sehingga masak

Setelah masak keluarkan dari oven dan biarkan sejuk barulah dikeluarkan dari acuan.
potong dan hidangkan

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails